Spill er ikke bare et unyttig tidsfordriv

Den eldre generasjon har ofte vært svært kritisk til spill ettersom alt foregår i en virtuell verden som ikke på noen måte har gagn for den virkelige verden. Når man spiller spill sitter man også som oftest helt i ro og får ikke brukt kroppen på noen måter, dermed er det heller ikke sunt for den fysiske helsen, hevder noen.

Men siden all teknologi er i utvikling, spillteknologien inkludert, er det nå mange spill som både byr på mosjon og er godt for hjerneaktivitet. Noen spill lar barn bli mye flinkere til å lære nye språk, og flere spill som gir god mosjon, fungerer også veldig godt sosialt.

Ut i landskapet med Pokemon Go

spill mobilPokemon Go er et fenomen som mange i Norge har omfavnet blant annet fordi det krever at du beveger deg ut i landskapet, mer om dette her. Når du har lastet ned appen oppretter du en profil som du kan tilpasse etter eget ønske, og du vil se et kart som stemmer overens med veinettet på stedet der du bor, uansett hvor det er. Straks du beveger deg utendørs vil du se flere stasjoner dukke opp, og når du kommer dit kan du samle inn Pokemon-baller som trengs for å fange de forskjellige figurene. Ettersom du fanger flere og flere figurer, øker nivået ditt, og mange fortsetter å spille spillet i jakt på stadig høyere nivå. Å komme dit, krever dog litt innsats. Pokemon Go har høstet stor velkomst verden over blant annet fordi:

  • Det har klart å få spilleglade barn til å bevege seg mer ute i det fri
  • Man blir bedre kjent i sitt nærområde og får utforske ukjente steder
  • Spillet bringer folk fra ulike samfunnslag sammen til et felles mål

Alle begynner selvsagt på nivå 1, men de virkelige kjempene kan skryte av å ha kommet til nivå 40, herunder også nordmenn! Å komme til det nivået krever at man beveger seg mye ute i terrenget, og man må være aktiv store deler av dagen, kanskje rundt 5 timer i gjennomsnitt. De som bruker så mye tid på dette spillet, får ofte sett alle kriker og kroker av stedet de bor på, siden skaperne av spillet ofte legger stasjoner til steder som ikke er så populære.

Spill med fysisk aktivitet

Siden alle som har appen ser de samme stasjonene, møter man ofte andre spillere på sin jakt etter figurene. Da kan man sammenligne resultater og nyte statusen det gir av å ha kommet ekstra langt i spillet. Siden man som oftest bruker mobilen til spillet, kan man bruke kameraet til å ta fine bilder dersom man er på rett sted. Pokemon Go bidrar til mye økt fysisk aktivitet, og man kan også bevege seg rundt på sykkel når man spiller for at det skal gå fortere.

Pokemon Go har også fått flere positive sosiale konsekvenser, siden kiosker og butikker i nærheten av stasjonene i spillet har fått økt omsetning. Og flere spillere har hjulpet med å rapportere kriminell aktivitet på steder i nærheten av stasjonene. Mer om spill her.