Rent spill

Det lønner seg ikke å jukse når man spiller poker. Bare spør Darren Woods.

Darren Woods er en britisk profesjonell pokerspiller som vant WSOP armbåndet i 2011. Han har spilt profesjonelt for 888.com poker og har deltatt i de fleste store turneringer. Men for noen få år siden begynte anklagene om juks å komme.

Bakgrunnen for anklagen

Woods ble anklaget for å registrere seg med flere kontoer rundt på forskjellige steder med informasjon fra familie og venner. Dette gjorde at han klarte å få mange velkomstbonuser, som igjen ga han store inntekter. Det hele sprakk i 2011, samme året som han vant WSOP armbåndet, og flere storspillere begynte å anklage han for juks på forumet 2+2. Han ble også beskyldt for å sikre seg høye gevinster ved å spille sammen med en kompis.

I oktober 2014 var Darren Woods og hans far, i retten. Faren var beskyldt for å hvitvaske penger. Darren Woods sa seg skyldig i anklagene som var rettet mot han, og risikerer pr i dag 10 års fengsel for sine handlinger. Faren sa seg også skyldig i hvitvask av penger. Den 7 desember skal de tilbake i retten for å motta sin dom. Men for øyeblikket er de begge sluppet fri mot kausjon.

Woods skal ha vunnet rundt 140 000 pund mellom 2009 og 2011, og det er usikkert hva som skjer med de gevinster han har klart å få gjennom juks. Ettersom det er snakk om mye penger og såpass alvorlige tilfeller av svindel og hvitvask, risikerer Woods an ganske kraftig fengselsdom.

Konsekvenser utover fengselsstraff

Mest sannsynlig har Woods ødelagt sitt rykte i pokerverden for alltid. Det betyr at det blir vanskelig for han å delta på pokerturneringer i fremtiden. Faktisk er det kanskje på tide han vurderer seg en alternativ utdannelse og karriere.