Hackerangrep på Svenska Spel

I begynnelsen av november ble Svenska Spel utsatt for hackerangrep.

Første uken i November ble Svenska Spel og flere andre spillsider utsatt for hackerangrep som hadde store konsekvenser.

Overbelastningsangrep

Angrepet kom fra utlandet og gjorde spilltjenestene veldig trege og førte til at mange som var påmeldt til spill eller spilte, ble kastet ut. Søndagen den uken ble Svenska Spel nødt til å stenge en SM-turnering i Texas Hold’em fordi hele siden var overbelastet. – Vi ble utsatt for angrep i kveld igjen. Vi prøvde først å slå spillet av en time, for å slå på igjen. Da vi prøvde å slå på igjen fungerte det bare en kort periode, sier Svenske Spels pressesjef Johan Tisell til SportsExpressen.se

Flere spillsteder angrepet

Det var flere spillsteder som ble angrepet og 1451 spillere hadde meldt seg på og betalt sin plass. Heldigvis er det kommet ordning på plass slik at alle som hadde satset og betalt vil få pengene sine tilbake. Tisell er sikker på at det ikke er siste gangen de blir angrepet på den måten, men mener også at de ikke har annet valg enn å avslutte spill når sånt skjer. – Vi kan ikke gjennomføre spill som ikke gir noen bra spilleopplevelse, sier Tisell til Sportsexpressen.

Årsak til angrep?

Ifølge Tisell er det vanskelig å si noe om hvorfor hackere velger å angripe Svenska Spel og andre pokersider. Angrepene ser også ut til å komme fra utlandet og det gjør det litt mindre forståelig. Tisell sier også at det er jævlig kjipt for de kunder som blir rammet når sånt skjer.

En årsak til å gjennomføre et sånt angrep for eksempel å påvirke spillet på en eller annen måte. Men om det var dette som var målet med dette angrepet, mener Tisell det er for tidlig å si.